www.primariacarbunesti.ro © 2011. All Rights Reserved.
Create your own web pages in minutes...
   Orasul Tg-Carbunesti cu satele apartinatoare :Blahnita de Jos, Carbunesti Sat, Cojani, Cretesti, Floresteni, Curteana, Macesu, Rogojeni , Pojogeni, si Stefanesti detine o suprafata de 131 kmp,fondul funciar al localitatii fiind de 13020,15 ha extravilan si 1105 ha intravilan.
   Populatia totala a orasului  Tg-Carbunesti  este de 8034 locuitori. Orasul Tg Carbunesti are o populatie de 4491 de locuitori, Blahnita de Jos-76 locuitori, Carbunesti Sat- 678 locuitori, Cojani-370- locuitori, Cretesti- 252 locuitori, Floresteni- 354 locuitori, Curteana- 179 locuitori, Macesu- 125 locuitori , Pojogeni- 937 locuitori, Rogojeni- 23 locuitori si Stefanesti- 549 locuitori.

   
   Orasul Tg-Carbunesti este un important nod feroviar si rutier.
Pe lânga frumusetile naturii, pe care le dezvaluie orasul, turistii au posibilitatea sa strabata un itinerar destul de complex care ar putea cuprinde: manastirea Sf Ioan Botezatorul,asezare neolitica de la Curteana,cele unsprezece lacasuri de cult ortodox, Muzeul Tudor  Arghezi care este amplasat lânga Casa de Cultura Tudor Arghezi .
   Un aspect important este ca  nu s-au inregistrat niciodata cutremure si nici inundatii avand in vedere ca  orasul este traversat de doua rauri , iar  alunecarile de teren sunt aproape inexistente.
   Poluarea industriala lipseste cu desavarsire, locuitorii orasului bucurandu-se de un aer curat si imprejurimi impadurite.
Primaria Târgu Carbunesti
Ultima actualizare 06.07.2023