www.primariacarbunesti.ro © 2011. All Rights Reserved.
Create your own web pages in minutes...
Orasul Tg-Carbunesti cu satele apartinatoare :Blahnita de Jos, Carbunesti Sat, Cojani, Cretesti, Floresteni, Curteana, Macesu, Rogojeni , Pojogeni, si Stefanesti detine o suprafata de 131 kmp,fondul funciar al localitatii fiind de 13020,15 ha extravilan si 1105 ha intravilan.
Populatia totala a orasului  Tg-Carbunesti  este de 7616 locuitori. Orasul Tg Carbunesti are o populatie de 4491 de locuitori, Blahnita de Jos-57 locuitori, Carbunesti Sat- 615 locuitori, Cojani-442- locuitori, Cretesti- 221 locuitori, Floresteni- 317 locuitori, Curteana- 154locuitori, Macesu- 107 locuitori , Pojogeni- 920 locuitori, Rogojeni- 21 locuitori si Stefanesti- 465 locuitori.

   
Orasul Targu Carbunesti este un important nod feroviar si rutier.
Pe lânga frumusetile naturii, pe care le dezvaluie orasul, turistii au posibilitatea sa strabata un itinerar destul de complex care ar putea cuprinde: manastirea Sf Ioan Botezatorul,asezare neolitica de la Curteana,cele unsprezece lacasuri de cult ortodox, Muzeul Tudor  Arghezi care este amplasat lânga Casa de Cultura Tudor Arghezi .
Un aspect important este ca  nu s-au inregistrat niciodata cutremure si nici inundatii avand in vedere ca  orasul este traversat de doua rauri , iar  alunecarile de teren sunt aproape inexistente.
Poluarea industriala lipseste cu desavarsire, locuitorii orasului bucurandu-se de un aer curat si imprejurimi impadurite.
Weather by Freemeteo.com
Primăria si Consiliul Local Târgu Cărbunesti
Ultima actualizare 22.01.2024