Create your own web pages in minutes...
www.primariacarbunesti.ro © 2011. All Rights Reserved.
Primaria Târgu Carbunesti
Orasul Târgu-Carbunesti este situat în partea de Sud-Est judetul Gorj. Impreuna cu satele apartinatoare :Blahnita de Jos, Carbunesti Sat, Cojani, Cretesti, Floresteni, Curteana, Macesu , Pojogeni, si Stefanesti detine o suprafata de 131 kmp,fondul funciar al localitatii fiind de 13020,15 ha extravilan si 1105 ha intravilan. Populatia orasului  Tg-Carbunesti  este de 8034 locuitori.
Figura centrala a vietii administrative a orasului, este Primaria Targu Carbunesti.
Ea a functionat din anul 1912 pana in anul 1923 sub denumirea "Primaria Comunei Petrestii de Sus". Denumirea de "Primaria Targu Carbunesti" a fost atribuita din anul 1924. Cladirea in care primaria isi desfasoara in prezent activitatea a fost data in folosinta in anul 1944. Aceasta s-a construit cu fondurile primariei Gorj si cu ajutorul detinutilor aflati in lagarul de la Targu Jiu, printre care si Gheorghe Gheorghiu Dej.
Primaria este autoritatea deliberativa prin care orasul isi exercita principiile autonomiei locale, descentralizarea serviciilor publice, eligibilitatii, legalitatii si al consultarii cetatenilor in solutionarea problemelor locale de interes deosebit, drepturile si capacitatea efectiva de a solutiona si gestiona in numele si in interesul colectivitatii locale, in conditiile legii, alaturi de primar.
Aparatul administrativ al primariei este format dintr-un numar de 75 de persoane, organizati in birouri si servicii.