Create your own web pages in minutes...
Primaria Târgu Carbunesti
www.primariacarbunesti.ro © 2011. All Rights Reserved.
Evenimente 2017

 • Primaria Tg.Carbunesti a organizat, în avans, pe data de 31 mai, un eveniment dedicat Zilei Internationale a Copilului. Copii prezenti s-au bucurat de un tobogan gonflabil, fructe proaspete si au participat la concursuri de cros si ciclism, precum si desene pe asfalt. • Festivalul International de Literatura „Tudor Arghezi“ a avut loc în perioada 25-28 mai, la Târgu Jiu si Târgu Carbunesti. Festivalul, aflat la cea de a XXXVII-a editie s-a adresat creatorilor de literatura si exegetilor în arghezologie din tara, precum si vorbitorilor de limba româna din comunitatile de peste granite, cu preocupari în domeniu. Au participat creatori de literatura si arta plastica din România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Ucraina, Germania, Franta, Italia, Rusia, Israel si Liban. Duminica, 28 mai, la Târgu Carbunesti a avut loc festivitatea de premiere, astfel fiind acordate, numeroase premii . • În semn de recunostinta pentru sacrificiul suprem al ostasilor cazuti la datorie a avut loc o Ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Pojogeni. • In data de 13 iunie, la Muzeul "Tudor Arghezi " din orasul Târgu Carbunesti a avut loc a IV-a editie a manifestarii culturale "Tudor Arghezi - poetul si apicultorul". Evenimentul a fost organizat de Muzeul Judetean Gorj "Alexandru Stefulescu", în colaborare cu Primaria si Consiliul Local Târgu Carbunesti.La acest eveniment au fost invitati, în primul rând elevi si prescolari însotiti de dascalii lor din Târgu Carbunesti, Scoarta, Matasari, Albeni; reprezentanti ai Primariei Târgu Carbunesti, poeti si scriitori premiati din Gorj, precum Spiridon Popescu, Ioan Popescu-Bradiceni, Zenovie Cârlugea si nu în ultimul rând, edilul orasului, Birau Danut. • In data de15 iunie 2017, intr-o  sala de clasa a scolii generale "George Uscatescu" in cadrul serbarilor de sfarsit de an scolar, micutele balerine carbunestene, sub indrumarea  profesorului Liliana Tabus-prim balerina a Teatrului National de Opera si  Balet "Oleg Danovski" au oferit un moment coregrafic de exceptie concretizat in  trei dansuri. • Denumire stadionul "Cristinel Raducanu"


 • In data de 28 August a avut loc Festivalul de muzica lautareasca "Gena Bârsan" ajuns anul acesta la cea de a XII-a editie.Festivalul s-a adresat tarafurilor lautaresti traditionale, care folosesc în interpretare instrumente traditionale si respecta traditia si autenticitatea cântecului si portului popular.
 • Ajunsa anul acesta la cea de-a III-a editie, Cupa Gilortul la juniori a adunat, Duminica 27 august, pe stadionul Gilortul, 6 echipe: Gilortul Targu Carbunesti, CSM Rm.Vâlcea, A.S.Primavera Tg Jiu ,Dynamic Craiova, Drobeta Kids Severin si Selectionata Jud. Gorj 2004. Castigatoarea acestei editii a fost Drobeta Kids Severin.
 • Marti, 29 august, de praznicul „Taierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul”, Manastirea Camarasasca, ca de fiecare data s-a pregatit pentru pelerinii veniti pentru a înalta rugaciuni catre Înaintemergatorul Mântuitorului Hristos.Sfânta Liturghie a fost oficiata de Înaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

 • Zilele orasului Târgu Carbunesti

 • Ziua Persoanelor Vârstnice. Cu aceasta ocazie am organizat o masa festiva pentru persoanele vârstnice de pe raza orasului si a satelor arondate. La acest eveniment au participat peste 150 de persoane trecute de prima tinerete.
 • La Muzeul Crucilor de la Macesu a avut loc o ceremonie prilejuita de sarbatoarea Înaltarea Sfintei Cruci. Cu acest prilej a fost amplasata si sfintita de catre un sobor de preoti o cruce închinata eroinei Ecaterina Teodoroiu, care în 22 august a împlinit 100 de ani de la trecerea în eternitate.