Create your own web pages in minutes...
Primaria Târgu Carbunesti
www.primariacarbunesti.ro © 2011. All Rights Reserved.
Evenimente 2018

 • Festivalul International de Literatura ”Tudor Arghezi” a ajuns, anul acesta la cea de-a XXXVIII-a editie. Si în acest an programul festivalului s-a desfasurat în perioada 17 -20 mai, la Târgu-Jiu si Târgu-Cărbunesti, localitatea de obârsie a scriitorului.
 • În data de 17 mai 2018 la Monumentul eroilor din localitatea Pojogeni, a avut loc comemorarea ostasilor cazuti la datorie cu ocazia “Zilei Eroilor”. În semn de recunostinta pentru sacrificiul suprem al ostasilor căzati la datorie a avut loc o Ceremonie religioasă si militară de depuneri de coroane de flori , de către reprezentantii autoritatilor locale, ai politiei, armatei, dar si de către unitătile de învătământ din orasul nostru.
 • Primaria tg-Carbunesti a organizat, în avans, pe data de 31 mai, un eveniment dedicat Zilei Internationale a Copilului. Astfel pe tronsonul de drum din fata Scolii Generale ”George Uscătescu”, închis circulatiei rutiere pentru câteva ore, au avut loc numeroase manifestări si activitati distractive pentru copii. Copii prezenti, aproximativ 400, s-au bucurat de un tobogan gonflabil si fructe proaspete, oferite de către autoritatea publică locală în scopul promovării unei alimentatii sănătoase. Totodată un clovn le-a făcut ziua mai fericită oferindu-le figurine din baloane, după placul si preferintele fiecărui copil. Copii prezenti si-au exprimat creativitatea prin desene pe asfalt, iar cei mai talentati au cântat si i-au încântat pe toti copii prezenti.
 • Marti, 12 iunie, la Muzeul ”Tudor Arghezi” din orasul Târgu Carbunesti, pe scena din fata bibliotecii care poarta numele poetului, a avut loc a V-a editie a manifestarii culturale ”Tudor Arghezi – poetul si apicultorul”.
 • În perioada 10-12 August 2018, pe terenul sintetic din orasul Târgu Carbunesti a avut loc prima editie a „Cupei Prieteniei”, competitie de tenis cu piciorul, organizata de primaria orasului Târgu Carbunesti. La aceasta prima editie au participat 12 echipe din Târgu Carbunesti, Ticleni si Tg-Jiu.
 • Pe parcursul a trei zile, la sfârsitul lunii August, locuitorii orasului Târgu Cărbunesti si invitatii lor au sărbătorit Zilele localitătii. Timp de trei zile, începând de luni 27 August, au fost organizate concerte, spectacole de muzică si dans. Si în acest an, administratia publică centrală a încercat să aducă pe scena interpreti care să împace cât mai multe din gusturile muzicale ale locuitorilor orasului.
 • La actiunea din data de 15 septembrie, denumită la nivel mondial „World Cleanup Day”, care s-a desfasurat si in orasul nostru, au participat un număr de 160 de voluntari: salariati din cadrul Primăriei Târgu Cărbunesti, cadre didactice si elevi ai Scolii Generale George Uscătescu, cadre didactice si elevi ai Colegiului National “Tudor Arghezi“ si alte institutii. Voluntarii la această actiune de curătenie, au reusit să strângă în total aproximativ 362 de saci cu deseuri.
 • Ca de fiecare dată, cu ocazia Zilelor Orasului Târgu-Cărbunesti, are loc si Festivalul concurs „Gena Bârsan”. Ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a editie, festivalul s-a desfăsurat in data de 28 august 2018.
 • In data de 29 august, Mănăstirea Cămărăseasca, unul dintre cele mai vechi centre monahale din Arhiepiscopia Craiovei, si-a serbat ocrotitorul, cu ocazia praznicului „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Ca de fiecare dată obstea monahală l-a primit în mijlocul ei pe Înaltpreasfintitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, care a săvârsit aici Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi.
 • Ajunsă anul acesta la cea de-a IV-a editie, Cupa Gilortul la juniori a adunat, Miercuri 29 August, pe stadionul ”Cristinel Răducanu”, 5 echipe: Scoala de Fotbal Pandurii Tg-Cărbunesti , Pandurii Lignitul Tg-Jiu, ACS Energeticianul, AS Stejari , Kidss Severin.
 • Si în acest an, ca de fiecare data, Ziua Persoanelor Vârstnice nu a putut trece neobservata la Tg- Carbunesti. Si anul acesta, administratia publica locala a decis sa organizeze o masa festiva pentru persoanele vârstince de pe raza orasului si a satelor arondate. La acest eveniment au participat peste 150 de persoane trecute de prima tinerete din orasul nostru. Totodata, ca de fiecare data, au fost felicitate si le-au fost acordate diplome si premii cuplurilor care au sarbatorit 50 de ani de la casatorie, anul acesta 14 cupluri sarbatorind "nunta de aur"
 • Si în orasul nostru în data de 25 octombrie au avut loc o serie de manifestari prilejuite de sarbatorirea „Zilei Armatei României”. La monumentul eroilor din centrul orasului a avut loc un ceremonial, ce a constat în intonarea imnului de stat, o slujba religioasa în memoria ostasilor cazuti pe fronturile de lupta, alocutiuni si depuneri de coroane si flori la monumentul eroilor.
 • În data de 14 septembrie, când prilejuim Înăltarea Sfintei Cruci, o mare sărbătoare crestin ortodoxă, la Muzeul Crucilor de la Măcesu a avut loc o ceremonie închinată acestei mari sărbători. Cu acest prilej au fost amplasate si sfintite de către un sobor de preoti, 20 de cruci închinate personalitătilor: Constantin Brăiloiu, Ciprian Porumbescu, Iuliu Maniu, Cristina Stamate, Ion Besoiu, Stela Popescu, Viorel Gârbaciu.
 • Spitalul de Urgenta Târgu-Carbunesti aniverseaza anul acesta 126 de ani de existenta.
 • Sala de sport a Colegiului Naţional “Tudor Arghezi” din Orasul Târgu Cărbunesti a găzduit sâmbâtă, 27 Octombrie 2018, SuperCupa României FNKB-IMAF la Karate. La concursul desfăsurat pe categorii de vârstă si centură, au participat 135 de sportivi din : Alba Iulia, Slatina, Drăgănesti-Olt, Bîlteni-Olt, Hunedoara, Deva, Călan, Câmpeni, Abrud, Bistra, Tg.Jiu, Ticleni, Bîlteni, Bustuchin, Bals, Medias si Tg.Cărbunesti.
 • Si in orasul nostru Centenarul Marii Uniri a fost marcat printr-o serie de manifestari speciale. Sarbatoarea a debutat prin ceremonialul de depunere de coroane de flori la monumentul eroilor din centrul orasului. Dupa acest moment, toti carbunestenii au fost invitati, în piata orasului pentru a servi traditionala fasole cu cârnati.
 • Anul acesta, Mos Nicolae, prin intermediul Primariei Târgu Carbunesti, i-a vizitat pe prescolarii din gradinitele din satele arondate orasului.
 • Miercuri, 12 decembrie 2018, a avut loc cea de-a VI-a Editie a Festivalului judetean „E vremea colindelor”.